úterý 3. listopadu 2009

3 days of bouldering...

Poslední 3 dny co bylo relativně slušně, jsem se věnoval boulderingu a mapingu balvánků =) Co se dělo den první hledejte v článečku Rudolfov never ends.
No a zbytek bude tady až to dočtete =D

DAY 2
Předchozí den mě naladil tak, že jsem se musel znovu vrátit do Rudolfova. A tak 19-ka na Českou byla jasná volba. Nahoře sem kolem půl druhý, tepltota se tu pohybuje na nule a cesta vede k Zahradníkovi. Resp. na šutr před ním. Ten sem pojmenoval Lopatka rozuměj Zahradníkova ;) . Cest na kámen je víc, většinou teda vedoucí z hlouby mladých buků.... Z údolí po ukloněný plotně nebo po hranách (kvalda okolo III), ale mým cílem je docela dobře nakloněná stěnka na náhorní straně. Start je z logickýho zářezu na prsty a pak stěnkou na hranu a hladkým výlezem na v. Je z toho Po lopatě V- (dneska bych to spíš viděl na IV, to jen tak pro úplnost ;). Nejtěžší je pro krátký lidi přelízt tu hranu.

Další kroky vedou k Mravenci, kde mám jeden přelezenej projekt (IV+), ale dneska opakování nedávám, ptže klíčovej hladkej žlábek je zamechovanej a vlhkej...klouže to a tak to nechávám na jaro. Aspoň si oblezu celej kamínek dokola. Doba, kdy byla na vrchu knížka je pryč a tak si ani nepamatuju co je tam za cesty. Pokud mě ale paměť nešálí, tak na horním kamenu jedna cesta byla Přes bouli IV, zbytek snad za III a NC za II. Zbytek byl hodně mokrej nebo v ledu.

Následný přesun na List a přelezení všech, krom VI směrů byla jasná volba. Na Akrobatickou to fakt dneska nebylo...zmrzlý prsty prostě ne a ne udržet první dvouprsťák a ani tření nebylo z říše optimálnosti. Zase necháme na jaro =D.

Na Samsarovi je taky pár pěkných cest, ale od tý doby co je strženej posed na něm a je tam holá mýtina, se na severní straně hojně daří mechu a tak cesty jako Bádej, bádej VIb nebo Přes pecku IV se staly superzelenejma. Nicméně aspoň Věř jí VI a Varianta pro nevěřící V jdou přelízt =) i když v jenom místě Věř jí je to fakt o držku, hlavně když to leze takový jelito jako já za šera =D.


DAY 3
Počasí je jedna velká bída a přemluvilo mě až nad hřebenem vycházejcí slunce kolem půl 3. Do západu slunce málo času a tak volba padla na Harcov. Šel sem si rozšířit obzory na druhou stranu kopce než chodim běžně a je z toho novej sektor Malý Cíp nebo taky Rolling Stones. Stráň plná kamenů všech velikostí. Většinou jde spíš o okrajovky než o samostatný věže, ale údolky jsou zpravidla fakt vypečený.
Nestíhám se ani rozhlížet kolik tady toho je....je tam spousta linií a nevypadá to, že by tu někdo bouldroval. Zakreslil sem tam za ty 2 hodinky asi 25 kamenů, kde je možnost cest a zdaleka to není z oblasti všechno.

Ovšem největší pecka co sem tam objevil je Těžkotonážní Reneta se super převisem, plotnou i skvělou rajbasovou hranou. Odházel sem kmeny z pod převisu a hned sem ho začal zkoušet. Start směru Baron Kracmar je ze zářezu do hladký hrany a přes sokolíkovej zářez na vrchol. Kvalda myslim nepůjde pod V+. Spíš to bude za VI. Uvidíme časem a hlavně až bude tepleji, ptže to v těch -3 fakt nešlo =D. Aspoň na Renetě přelezu pár lehčích směrů a ptže je fakt už tma valim houm.

Přínos těhle 3 dnů je fakt velkej. Objevil sem spoustu novejch bouldrů (již předemnou lezený, jak naznačovali šipky) a jednu novou oblast se super potenciálem. Co víc si na závěr ne moc valnýho října přát =)

No a na závěr slibovaný malý sestřih toho, co při říjnovém boulderingu, uvízlo ve foťáku.


0 komentářů:

Okomentovat